AJANKOHTAISTA

Mitä tehtäs?

Lasten ja nuorten toimintaviikko

Helmikuussa 3.- 9.2.2019 Siilinjärvellä järjestetään Mitä tehtäs? Lasten ja nuorten toimintaviikko. Tuon viikon aikana on tarjolla lapsille ja nuorille monenlaista tekemistä ja kokemista eri puolilla Siilinjärveä eri yhdistysten ja muiden toimijoiden järjestämänä.

Toimintaviikolle on avattu nettisivut osoitteessa http://www.mitatehtas.fi

Kuvataideyhdistys, Siilinjärven seurakunta ja Siilinjärven kamerat järjestävät yhdessä mukavaa tekemistä lapsilleperhekerhoissa, donkkis-illassa ja kuvataidekerhoissa. katso tekempi info osoitteesta http://www.mitatehtas.fi

 

PIKKU-MARJAN TALVIPÄIVÄ 4.2.2018

Pikku-Marjan talvipäivää vietetään 4.2.2018 klo 10-14 Siilinlahden koululla ja sen ympärille sijoitettavissa monipuolisissa lapsille suunnatuissa aktiviteeteissa, joissa keskeisenä aiheena on suomalainen sisu. Kuvataideyhdistys tarjoaa omassa pisteessään lapsille kollaasin rakentamista ja askartelua, joissa aiheena Sisukkaasti opin tiellä. Tervetuloa mukaan!

Kuvataideyhdistyksen pikkujoulua vietettiin Lassilassa 16.12.2017

mde

Mukana oli 38 osallistujaa. Muutamia lapsiakin oli mukana. Puuroa syötiin, laulettiin ja tietenkin myös joulupukki vieraili. Tilaisuudessa julkistettiin siilinjärven kuvataideyhdistyksen vuoden 2018 taiteilija, joka on Jenni Linnove.

Lassilan Joulu tapahtumaa vietettiin Pöljän Lassilassa 9.12.2017

Tapahtumassa oli jouluinen tunnelma lumen keskellä. Lapsille oli tarjolla talutusratsastusta ja askartelua. Kuvataideyhdistyksen tontut opastivat lapsia tonttujen muovailusta itsekovettuvasta savesta. Saivat myös punaisen lakin ja vihreän nutun.

Joulupukkikin kierteli alueella useampaan kertaan. Lienee samalla tarkkaillut lapsia, joita paikalla olikin runsaasti. Keramiikkapajassakin kävi tekemässä oman tonttunsa noin 80 lasta. Kokonaisuudessan lienee Lassilan Joulun kävijämäärä ollut lähelle 300.

Lassilan tuvassa syötiin riisipuuroa ja mehukeittoa ja juotiin kahvia tarinoiden ja pianomusiikista nauttien.

Joululahjaostoksiin oli mahdollisuus keramiikkapuodissa, jossa oli tarjolla monenmoista lahjatavaraa. Keramiikkastudiolla oli esillä myös kuvataideyhdistyksen jäsenten maalauksia ja keramiikkaveistoksia.

MINNA TOIVIO on Siilinjärven kuvataideyhdistyksen vuoden 2017 taiteilija (Uutis-Jousi 5.1.2017, Anu Piironen )

minna-2

Siilinjärven Kuvataideyhdistys on valinnut vuoden 2017 taiteilijaksi paluumuuttaja Minna Toivion. Kuvataideyhdistyksen  viimekeväinen akryylimaalauskurssi inspiroi hänet taiteen tekemiseen. Luovuus ei ole Toiviolle suinkaan tuntematon käsite. Hän on toeuttanut kuvataiteellista lahjakkuuttaan jo työskenneltyään graafikkona Kotimaa-yhtiössä.

Työnsä mainosmaailmasta sote-alueelle vaihtanut graafikko opiskeli Lohjalla sairaanhoitajaksi. Hän työskentelee nykyisin Kuopion kaupungin kiertävänä sairaanhoitajana.

Taiteilevan sairaanhoitajan uusperheen muodostavat 13-vuotias tytär Noora ja puoliso Markku Toivio, 21-vuotiaan poikansa Teron kanssa sekä Raiku-koira.

Graafikosta sairaanhoitajaksi

Lapinlahti on Minna Toivion synnyinseutua. Hänen mentyään alakoulun kolmannelle perhe muutti Siilinjärvelle. Viuluniekantien lapsuuskoti on lähellä uutta kotitaloa.

Aikuisiällään Minna on asunut Helsingin tapiolassa ja viimeksi Inkoossa. Inkoon luonto on painunut Minnan sielunmaisemaksi peuroineen ja kalliorantoineen. Inkoo myös yhdisti Minnan nykyiseen puolisoonsa.

Markku toivio suunnitteli Pyylammen rantakodin pohjapiirustuksen ja Minnan veljen avulla talotoive toteutui. Lammelle avautuvista suurista ikkunoista Toiviot ihastelevat luonnon ihmeitä. Telkälle on pönttöjä ja huhtikuussa kesävieraaksi lentävälle sarvipöllölle on rakenteilla kivinen pöllöparkki, taloprojektin viimeistelyn ohessa.

”Piisami ja kaulushaikarakin asuvat täällä”, Minna riemuitsee.

Aiempi iltatyö mainososaston graafikkona ja tyttären yksinhuoltajuus eivät soveltuneet yhteen. Kiikutettuaan Nooraa mukanaan työpaikalle iltaisin tuli Minnalle mieleen, että elämä voisi sujua toisinkin. Lapsen kannalta parempi ratkaisu läytyi alan vaihdosta.

”Hain opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Lohjalla kävin koulut ja olin aluksi töissä Lohjan aluesairaalassa.”

Taiteilijaa kiehtoo sisustaminen

Siilinjärven Kuvataideyhdistyksessä Minna Toivio on innostunut akryylimaalauksen lisäksi myös keramiikan teosta. Jenni Linnoven keramiikkakursseille hän on saanut mukaan lpsensa ja myös kälynsä lapsineen.

”Serkut tapaavat toisiaan kivan tekemisen parissa.”

Panninniemen olohuoneen seinä sai tummanharmaan maalipinnan. Harmaa ja tyyni, peura-aiheinen ”Metsän kutsu” -maalaus on tarkoitus ripustaa seinälle. Vauhdikas, punapohjainen, mustaa hevosta esittävä ”Let´splay black” -maalaus etsii vielä valoisasta kodista paikkaansa.

Molemmat maalaukset Liisa Kujansuu pyysi helsinkiläiseen Galleria Foggaan nähtyään ne yhdistyksen sivuilla. Markku Toivio lähti siilinjärveläisen appensa kanssa viemään puolison taulut näytteille Helsinkiin.

Minna Toivio sisällyttää näyttelytyöt kodin sisustukseen. Parhaillaan on ideoinnissa maisemavalokuvan toteuttaminen keittiöhanantakaiselle seinäpinnalle. Raiku-koiransilhuetti piirtyy kuvan maisemaan Inkoon punasävyisellä rantakalliolla.

”Kallioiden väri sopisi hyvin keittiökaappien päällä oleviin kuparisiin kahvipannuihin”, sommittelee uutta ja vanhaa esteettisesti yhdistelevä Minna Toivio.

”Aiemmin olin näpertäjä. Nyt teen isompia juttuja. Talo on isoin projekti.”

PIKKUJOULU 2016 vietettiin Lassilassa

pikkujoulu-2016

PIKKU-MARJAN KESÄPÄIVÄ 7.8.2016

Pikku-Marjan kesäpäivää voitiin viettää helteisessä säässä Pöljän kotiseutumuseolla. Maalauspisteessämme kiinnitettiin maalaustelineeseen noin 75 maalauspohjaa, joten varsin touhukasta oli ja alueella mukava tunnelma.

PIKKU-MARJAN TALVIPÄIVÄSSÄ 7.2. OLI VIPINÄÄ!

Yhdistyksemme järjestämässä lasten maalauspisteessä vieraili paljon lapsia ja akryylivärimaalauksia syntyi noin 140 kpl ja lisäksi värityskuvia sekä yhteismaalaus aiheesta muumilaakson talvi.

WP_20160209_01_45_26_Pro (2)

 

PIKKU-MARJAN TALVIPÄIVÄ 7.2.2016 klo 10 -14

Siilinjärven kuvataideyhdistys osallistuu Pikku-Marjan talvipäivään  järjestämällä tapahtumassa maalauta ja piirustusta talvisista muumiaiheista. Tuokaapa lapsia mukaan tapahtumaan ja vapaaehtoisia avustajia maalauspisteeseen otetaan mielellään lisää.

KULTTUURJKIHO

Diplomi-kultturjkiho

PERUSTELUT SIILINJÄRVEN KUVATAIDEYHDISTYKSEN KULTTUURJKIHO VALINNALLE KUNNAN 90. JUHLAVUOTENA

  •  Yhdistys toimii elävästi ja innostuneesti, kannustaen jäseniään taiteen tekemiseen ja antaen toiminnallaan kunnan asukkaille elämyksiä ja taiteellista kauneutta
  • Yhdistyksen jäsenmäärä on jatkuvasti kasvanut, jäseniä on yli 70. Yhdistys kouluttaa ja järjestää opetusta esim. hiilipiirroksen, maisemamaalauksen ja akvarellien tekemiseen. Tehdään kollaaseja ja käydään tutustumassa toisten harrastajien näyttelyihin. On keramiikan, huovutuksen tai batiikin kursseja.
  • Kuvataideyhdistys kehittelee uusia ja erilaisia toimintamuotoja kunnan kulttuuritapahtumien yhteyteen, esimerkkinä Taidepolku Siilifolkin yhteydessä, veistokset Fontanellan aulassa ja Akuliinassa jäsenten vaihtuvia näyttelyitä. Uusi Vetreakin on saanut näyttelykuvia.
  • Kuvataideyhdistyksen toiminta heijastuu positiivisesti kuntakuvaan virkistystä ja iloa tuottamalla
  • Siilinjärven kuvataideyhdistys kasvattaa lapsia ja nuoria ymmärtämään kuvallista ilmaisua pitämällä kuvataidekerhoa lapsille. Lasten tuottama paperimosaiikkityö ”Kultainen kauris” on oiva esimerkki tästä toiminnasta. Työ pursuaa tekemisen riemua.
  • Luovaa lahjakkuutta ja uusien ideoiden puhkeamista näyttää syntyvän yhteisestä innostuksesta ja aktiivisesta yhdessä harrastamisesta. Kuvataiteen tekijät ja kokijat kohtaavat joskus aivan yllättäen. Paikka voi olla kaupan ikkuna tai kylpylän aula. Yrittäjät antavat tilaa mielellään pienimuotoiselle näyttelytoiminnalle.

Oivallus ja halu toteuttaa ideoita on kuvataideyhdistyksen toimintatapa. Jotain todella kestävää ja hyvää yhteisöllisyyttä täytyy olla siinä, että yhdistys on toiminut aktiivisesti jo yli 30 vuotta. Toivon, että samaa energiaa riittää ja luova toiminta jatkaa etenemistään Siilinjärvellä.

10.11.2015 Anna-Liisa Kotilainen

SIILIFOLK KESÄLLÄ 2015

Siilifolkviikko on alkanut ja lasten piirustus- ja askartelupisteessä on säpinää.

Askartelupiste tarjoaa mukavaa puuhaa myös aikuisille  ja samalla voi tutustua Siilinjärven Kuvataideyhdistyksen toimintaan.

Aikuiset ovat askarrelleet kasvikortteja ja -tauluja varsin innokkaasti. Niiden tekemistä todennäköisesti jatketaan vielä syksyllä keskiviikkoisin kokoontuvassa työpajassa.

Featured image
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.