KUVIA TAPAHTUMISTA

Pikku-Marjan talvipäivä 4.2.2018

Aiheena talvipäivässä oli suomalainen Sisu ja Siilinjärven kuvataideyhdistyksen pisteessä tehtiin kolmea kollaasia aiheena ”Sisukkaasti opintiellä”

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Ikäihmisten Kuvapiiri Palvelutalo Akuliinassa 13.1.2018

 

Lasten kuvataidekerho 10.1.2018

 

Kuvataideyhdistyksen pikkujoulua vietettiin Lassilassa 16.12.2017

mde

Mukana oli 38 osallistujaa. Muutamia lapsiakin oli mukana. Puuroa syötiin, laulettiin ja tietenkin myös joulupukki vieraili. Tilaisuudessa julkistettiin siilinjärven kuvataideyhdistyksen vuoden 2018 taiteilija, joka on Jenni Linnove.

LASSILAN JOULU 9.12.2017

 

 

 

 

Tapahtumassa oli jouluinen tunnelma lumen keskellä. Lapsille oli tarjolla talutusratsastusta ja askartelua. Kuvataideyhdistyksen tontut opastivat lapsia tonttujen muovailusta itsekovettuvasta savesta. Saivat myös punaisen lakin ja vihreän nutun.

Joulupukkikin kierteli alueella useampaan kertaan. Lienee samalla tarkkaillut lapsia, joita paikalla olikin runsaasti. Keramiikkapajassakin kävi tekemässä oman tonttunsa noin 80 lasta. Kokonaisuudessan lienee Lassilan Joulun kävijämäärä ollut lähelle 300.

Lassilan tuvassa syötiin riisipuuroa ja mehukeittoa ja juotiin kahvia tarinoiden ja pianomusiikista nauttien.

Joululahjaostoksiin oli mahdollisuus keramiikkapuodissa, jossa oli tarjolla monenmoista lahjatavaraa. Keramiikkastudiolla oli esillä myös kuvataideyhdistyksen jäsenten maalauksia ja keramiikkaveistoksia.

MINNA TOIVIO on Siilinjärven kuvataideyhdistyksen vuoden 2017 taiteilija (Uutis-Jousi 5.1.2017, Anu Piironen )

minna-2

Siilinjärven Kuvataideyhdistys on valinnut vuoden 2017 taiteilijaksi paluumuuttaja Minna Toivion. Kuvataideyhdistyksen  viimekeväinen akryylimaalauskurssi inspiroi hänet taiteen tekemiseen. Luovuus ei ole Toiviolle suinkaan tuntematon käsite. Hän on toeuttanut kuvataiteellista lahjakkuuttaan jo työskenneltyään graafikkona Kotimaa-yhtiössä.

Työnsä mainosmaailmasta sote-alueelle vaihtanut graafikko opiskeli Lohjalla sairaanhoitajaksi. Hän työskentelee nykyisin Kuopion kaupungin kiertävänä sairaanhoitajana.

Taiteilevan sairaanhoitajan uusperheen muodostavat 13-vuotias tytär Noora ja puoliso Markku Toivio, 21-vuotiaan poikansa Teron kanssa sekä Raiku-koira.

Graafikosta sairaanhoitajaksi

Lapinlahti on Minna Toivion synnyinseutua. Hänen mentyään alakoulun kolmannelle perhe muutti Siilinjärvelle. Viuluniekantien lapsuuskoti on lähellä uutta kotitaloa.

Aikuisiällään Minna on asunut Helsingin tapiolassa ja viimeksi Inkoossa. Inkoon luonto on painunut Minnan sielunmaisemaksi peuroineen ja kalliorantoineen. Inkoo myös yhdisti Minnan nykyiseen puolisoonsa.

Markku toivio suunnitteli Pyylammen rantakodin pohjapiirustuksen ja Minnan veljen avulla talotoive toteutui. Lammelle avautuvista suurista ikkunoista Toiviot ihastelevat luonnon ihmeitä. Telkälle on pönttöjä ja huhtikuussa kesävieraaksi lentävälle sarvipöllölle on rakenteilla kivinen pöllöparkki, taloprojektin viimeistelyn ohessa.

”Piisami ja kaulushaikarakin asuvat täällä”, Minna riemuitsee.

Aiempi iltatyö mainososaston graafikkona ja tyttären yksinhuoltajuus eivät soveltuneet yhteen. Kiikutettuaan Nooraa mukanaan työpaikalle iltaisin tuli Minnalle mieleen, että elämä voisi sujua toisinkin. Lapsen kannalta parempi ratkaisu läytyi alan vaihdosta.

”Hain opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Lohjalla kävin koulut ja olin aluksi töissä Lohjan aluesairaalassa.”

Taiteilijaa kiehtoo sisustaminen

Siilinjärven Kuvataideyhdistyksessä Minna Toivio on innostunut akryylimaalauksen lisäksi myös keramiikan teosta. Jenni Linnoven keramiikkakursseille hän on saanut mukaan lpsensa ja myös kälynsä lapsineen.

”Serkut tapaavat toisiaan kivan tekemisen parissa.”

Panninniemen olohuoneen seinä sai tummanharmaan maalipinnan. Harmaa ja tyyni, peura-aiheinen ”Metsän kutsu” -maalaus on tarkoitus ripustaa seinälle. Vauhdikas, punapohjainen, mustaa hevosta esittävä ”Let´splay black” -maalaus etsii vielä valoisasta kodista paikkaansa.

Molemmat maalaukset Liisa Kujansuu pyysi helsinkiläiseen Galleria Foggaan nähtyään ne yhdistyksen sivuilla. Markku Toivio lähti siilinjärveläisen appensa kanssa viemään puolison taulut näytteille Helsinkiin.

Minna Toivio sisällyttää näyttelytyöt kodin sisustukseen. Parhaillaan on ideoinnissa maisemavalokuvan toteuttaminen keittiöhanantakaiselle seinäpinnalle. Raiku-koiransilhuetti piirtyy kuvan maisemaan Inkoon punasävyisellä rantakalliolla.

”Kallioiden väri sopisi hyvin keittiökaappien päällä oleviin kuparisiin kahvipannuihin”, sommittelee uutta ja vanhaa esteettisesti yhdistelevä Minna Toivio.

”Aiemmin olin näpertäjä. Nyt teen isompia juttuja. Talo on isoin projekti.”

PIKKUJOULU 2016 vietettiin Lassilassa

 

 

 

 

pikkujoulu-2016

 

 

 

 

 

Mainokset