TAPAHTUMIA

 

Siilinjärven suurten joulumyyjäisten valmisteluja 1.12.2019

Maaningan kirkon seimiasetelman valmistelua 29.11.2019

bdr

Vuorelan kirkon joulukoristelua

GetAttachmentThumbnail

Askartelua perheentalolla 1.11.2019

bty
bty

Siilinjärven Perheentalon avajaisissa 16.8.2019

IMG_3559

 

Pikku-Marjan kesäpäivässä Pöljän kotiseutumuseolla 11.8.2019 kisailtiin keppihevosilla ja lähes 100 lasta kävi maalaamassakin Kuvataideyhdistyksen pisteessä.

 

 

Siilifolk 15.7. -20.7.2019

Siilinjärven kuvataideyhdistys järjestää jokaisena Siilifolk -päivänä lapsille maalausta klo 10-14. Tiistaina syntyi jonoakin  pisteeseemme, jossa oli myös kasvomaalausta.

IMG_3402

bty

Suomen kuvataiteen päivä 10.7.2019

Vietimme Suomen kuvataiteen päivää Pöljän kotiseutumuseolla, jossa meillä  oli sekä aikuisten että lasten maalausryhmä, Osallistujia oli 22 ja maalauksia syntyi. Siilinj. kuvataideyhdistys Pöljä 10.7.2019-3335Siilinj. kuvataideyhdistys Pöljä 10.7.2019-3255

66370119_2386533681413293_1570857857283260416_n          Siilinj. kuvataideyhdistys Pöljä 10.7.2019-3263

Lasten taideleirit Ruokoniemessä 14.-16.6. ja 18.-20.6.2019

Siilinjärven kuvataideyhdistyksen jäsenet toteuttivat osan ohjauksesta Siilinjärven seurakunnan järjestämällä kahdella taideleirillä. Tällä kertaa syntyi lauma hevosia 7-12 vuotiaiden näppärissä käsissä. Hopoti, hopoti, hopoti hoi!

heppoja 2

heppoja 3

heppoja 1

Kotikunnan ehdokkaat tutuiksi 23.3.2019

Taulu Siilinjärven kansanedustajaehdokkaiden maalauksista 23.3.2019 Kotikunnan ehdokkaat tutuiksi – perheiden päivässä.

IMG-20190326-WA0000

Kari Onkarin töitä Mielentaide ry:n näyttelyssä Finlandia-talolla

Onnea Kari näyttelyn johdosta! Olet ollut pitkäaikainen ja aktiivinen jäsen Siilinjärven kuvataideyhdistyksessä. Toivomme sinulle edelleen menestystä kuvataiteen alalla. Siilinjärvelläkin saamme taas varmasti lähiaikoina nauttia näyttelyistäsi.

Lue lisää  Finlandia-talon näyttelystä Uutis-Jousen 7.3.2019 artikkelista.

NUORI TAIDEHARRASTAJA

Siilinjärven kunta valitsi nuoreksi taideharrastajaksi Hilla Kyllösen. Hilla on osallistunut yhdistyksemme kuvataidekerhoihin ja oli myös yhdistyksemme pikkujoulussa esittämässä pianomusiikkia. Alla kuvia muutamista Hillan töistä

VUODEN TAITEILIJA

Vuoden taiteilijaksi Siilinjärven kuvataideyhdistys valitsi kuvanveistäjä Marjatta Vilhusen. Julkistus tapahtui yhdistyksen pikkujoulussa 2018. Tapahtumasta uutisoi 28.12.2018 Uutis-Jousi seuraavasti

KULTTUURJKIHO

Kuvataideyhdistyksemme kunniajäsen Anna-Liisa Kotilainen sai tänä vuonna Siilinjärvellä kultturjkiho arvonimen.  Onnea Anna-Liisalle, joka on ollut monella tavoin s innostamassa ja kannustamassa myös Siilinjärven kuvataideyhdistystä toiminnassaan. Lue lisää Uutis-Jousesta 20.12.2018

Lasten taideleirillä  Ruokoniemessä 15. -17.6.

Siilinjärven kuvataideyhdistys järjesti osan ohjauksesta Siilinjärven seurakunnan järjestämällä 7-14 vuotiaiden taideleirillä.

Betonia puutarhaan kurssi 16.6.2018

Monenlaisia kivoja koristuksia puutarhaan syntyi Kavataideyhdistyksen lauantaikurssilla Merja Miettisen ja Marjut kauppisen ohjauksessa.

Uutisjousi 7.12.2017  Pikku-Marjan seinä -teoksen julkistamistilaisuudesta.

keppihevosella.jpg

Se ainoa oikea Pikku-Marja, Marja Kiiskinen pääsi ratsastamaan keppihevosella Ihahaa laulun tahtiin, perässään pikkuveli Otto Siippainen.

Laura Latvalan Pikku-Marjan eläinkirja sai arvoisensa huomionosoituksen, kun Pikku-Marjan keramiikkateos paljastettiin Siilinjärven terveyskeskuksen odotushuoneen aulassa viime maanantaina.

Siilinjärven kunnan valtuustosalissa kuvataideyhdistyksen puheenjohtaja Merja Miettinen kertoi tästä mittavasta projektista, johon on osallistunut neljäsataa henkeä. Hän kiitti vapaaehtoisia ja eri tahoja jotka mahdollistivat tämän yhteisöllisen projektin.

Tilaisuudessa oli vieraana itse Pikku-Marja eli Laura Latvalan tytär Marja Kiiskinen. Paikalla olivat myös hänen sisaruksensa Otto, Lippo ja Kaija puolisoineen.

Reliefi on tehty siilinjärveläisen lääkärin Laura Latvalan kunniaksi. Idea lähti eläkkeellä olevalta kirjaston johtajalta Anna-Liisa Kotilaiselta, joka halusi jotenkin kunnioittaa Latvalan kirjailijan työtä.

Keramiikkataiteilija Jenni Linnove valotti teoksen syntyä ja työvaiheita kuvaesityksellä. Linnove on myös tehnyt suuren työn polttaessaan ja kootessaan pienenpienistä palasista lopullisen teoksen. Apunaan hänellä on ollut joukko vapaaehtoisia ja rakennusarkkitehti Helvi Miettinen.

Pikku-Marjan seinä keramiikkateos julkistettiin 4.12.2017.  Keramiikkapalojen tekemiseen osallistui hieman yli 400 henkilöä, joista suurin osa oli lapsia. Paloja tehtiin pääosin kevättalvella 2017 ja kesäaikana palat raakapoltettiin lasitettiin  ja lasituspoltettiin. Tämän jälkeen alkoi teoksen sommittelu paloista, kiinnittäminen verkolle ja saumaustyöt

Teos on sijoitettu toistaiseksi Siilinjärven terveyskeskukseen. Alla muutama kuva julkistamistilaisuudesta, jossa oli paikalla myös itse Pikku-Marja, Marja Kiiskinen ja myös hänen sisaruksiaan puolisoineen.

Suuret kiitokset vielä kaikille vapaaehtoisille teoksen tekijöille, ohjaajille ja eri tavoin projektiin osallistuneille ja sitä rahoittaneille tahoille!

MarjaKiiskinen ja keraamikko Jenni Linnove      Marja hänen sisaruksensa  puolisoineen

v__8a821keramiikkalaattoja

Pikku-Marjan seinä – Kuvataideyhdistyksen Suomi 100 -hanke

Pikku-Marjan seinä -hankkeessa rakennetaan vuoden 2017 aikana Siilinjärven terveyskeskuksen päivystyksen odotustilan seinälle keramiikkateos, joka on kooltaan noin 2,6 m2.

Teos tulee ilahduttamaan päivystyksessä vuoroaan odottavia asiakkaita ja samalla se on kunnianosoitus Laura Latvalalle, joka on työskennellyt Siilinjärvellä ja kirjoittanut monien tuntemat Pikku- Marjan eläinrunot. Keramiikkateos tulee sisältämään eläin- ja luontoaiheita Pikku-Marjan eläinkirjan henkeen. Teos julkistetaan 4.12.2017. Hankkeessa yli 400 siilinjärveläistä lasta ja aikuista osallistui teoksen tekemiseen pienryhmissä. Työtä ohjasi kuvataideyhdistyksen jäsenistä muodostuva projektiryhmä, jonka vastuuhenkilönä toimi keraamikko Jenni Linnove. Laattojen valmistukseen osallistui kaikkia ikäryhmiä päiväkodista vanhuksiin saakka. Teoksen rakentaminen virittää yhteistyötä eri järjestöjen, koulujen ja päiväkotien kanssa ja tutustuttaa samalla siilinjärveläisiä keramiikan tekemiseen.

Keramiikkalaattojen tekemiseen tarvittiin savea, savityökaluja ja mielikuvitusta. Ryhmissä valmistuivat erikokoiset ja erimuotoiset laatat, jotka vietiin ensin raakapolttoon, minkä jälkeen ne lasitettiin ja poltettiin uudelleen. Suuri määrä laattoja vaatii työn sommittelua ja koostamista, laattojen kiinnittämistä ja saumaamista yhtenäiseksi taideteokseksi. Kehyksen sisälle koottu työ ripustetaan Siilinjärven terveyskeskuksen seinälle, jonne valmistellaan tarpeelliset kiinnitykset ja kannatukset teosta varten. Teoksen suunnittelu, valmistus ja valmistuksen ohjaus on tehty vapaaehtoistyönä. Suoria kustannuksia työlle muodostui savesta, savityövälineistä, lasitteista, laattojen polttamisesta, ripustusalustan valmistelusta, työn kehysrakenteista, saumaamisesta, tiedottamisesta, kuljetuksista jne.

Miten yritykset voivat osallistua?

Tutustu seuraavasta linkistä, kuinka voitte osallistua  Suomi 100 -hankkeeseemme!

https://siilinkuvis.files.wordpress.com/2016/12/kumppaniyritykset-siilinjc3a4rven-suomi-100-hanke.pdf

Miten ryhmät ja yksityishenkilöt voivat osallistua?

Päiväkotien, kolujen, palvelukotien, yhdistysten ja työpaikkojen henkilöstö sekä yksityishenkilöt ovat voineet osallistua keramiikkalaattojen tekemiseen kevään 2017 aikana. Ilmoitimme kaikille avoimista ryhmistä Uutis-Jousessa ja kunnan tapahtumasivuilla.

Hanketta ovat tukeneet avustuksin

Pohjois-Savon liitto
POP-pankki Siilinjärvi
Virkistysuimala Fontanella
Yrjö ja Hanna -säätiö
KKM-palvelu
Vanha Satanen
Siilinjärven kukka- ja hautauspalvelu
Uutis-Jousi
Kaskihake Oy
Taksi Jari Kirjonen
LC-Siilinjärvi
Iloinen Viivi, Siilinjärvi
Merja Oksman
Keramiikkastudio Jenni Linnove
WSOY
Tietovire Oy
Siilin ra-toimisto Oy
Rakennusliike Lapra Oy
Ardex Oy
Maalaus- ja saneeraus Konttinen Oy
Pajava Oy
Siilinjärven kunta

Hankkeen yhteyshenkilöt:
Projektivastaava: Hilkka Karvonen puhelin 040 5267 317
sähköposti:   Hilkka.Karvonen@tietovire.fi

Keramiikkateoksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava
Jenni Linnove puh.  050 3788 263        jennilinnove@gmail.com

Hankkeen eteneminen

Keramiikkalaattojen tuottaminen päiväkotien ja koulujen ryhmissä on tapahtunut kuvataideyhdistyksen jäsenten ohjaamana.
Lapsia on ilmoittautui runsaasti mukaan päiväkodeista, esikouluista ja kouluista.
Lisäksi ryhmiä järjestetään palvelutaloissa ja kaikille avoimia ryhmiä kansalisopiston tiloissa ja Ahmon koululla muutamina työpajailtoina kevään 2017 aikana. Yhteensä osallistujien määrä vuoden 2017 aikana oli hieman yli 400.

Suomi 100 -hankkeiden yhteinen tiedottaminen

Suomi 100 -hankkeista on oma sivustonsa, josta löytyy Pohjois-Savon kohdalta myös yhdistyksemme hanke Pikku-Marjan seinä.
http://suomifinland100.fi/ohjelma/tulevaa-ohjelmaa/

Lehtiartikkelit hankkeesta

UJ 29.12.2016 Pikku-Marjan seinä

Uutis-Jousi maaliskuu

Teosta koostettiin syksyn 2017 aikana ja sen julkistamistilaisuus oli 4.12.2017 klo 18 Siilinjärvellä valtuustosalissa.

Kiitämme kaikkia lahjoittajia ja projektiin osallistuneita.