SUOMI 100

suomi-100v__8a821keramiikkalaattoja

Pikku-Marjan seinä – Kuvataideyhdistyksen Suomi 100 -hanke

Pikku-Marjan seinä -hankkeessa rakennetaan vuoden 2017 aikana Siilinjärven terveyskeskuksen päivystyksen odotustilan seinälle keramiikkateos, joka on kooltaan noin 3,6 m2.

Teos tulee ilahduttamaan päivystyksessä vuoroaan odottavia asiakkaita ja samalla se on kunnianosoitus Laura Latvalalle, joka on työskennellyt Siilinjärvellä ja kirjoittanut monien tuntemat Pikku- Marjan eläinrunot. Reliefimäinen keramiikkateos tulee sisältämään eläin- ja luontoaiheita Pikku-Marjan eläinkirjan henkeen. Teos julkistetaan itsenäisyyspäivänä tai sen läheisyydessä vuonna 2017. Hankkeessa tarjotaan 150 – 200 siilinjärveläiselle tilaisuus osallistua teoksen tekemiseen pienryhmissä. Työtä ohjaa  kuvataideyhdistyksen jäsenistä muodostuva projektiryhmä, jonka vastuuhenkilönä toimii keraamikko Jenni Linnove. Laattojen valmistukseen osallistuu pienryhmissä kaikkia ikäryhmiä päiväkodista vanhuksiin saakka. Teoksen rakentaminen virittää yhteistyötä eri järjestöjen, koulujen ja päiväkotien kanssa ja tutustuttaa samalla siilinjärveläisiä keramiikan tekemiseen. Teoksen rakentaminen tapahtuu vuoden 2017 aikana siten, että kukin ryhmä valmistaa 0,1 – 0,3 m2 taideteosta. Keramiikkalaattojen tekemiseen tarvitaan savea, savityökaluja ja mielikuvitusta. Ryhmissä valmistuvat erikokoiset ja erimuotoiset laatat viedään ensin raakapolttoon, minkä jälkeen ne lasitetaan ja poltetaan uudelleen. Suuri määrä laattoja vaatii työn sommittelua ja koostamista, laattojen kiinnittämistä ja saumaamista yhtenäiseksi taideteokseksi. Teräskehyksen sisälle koottu työ ripustetaan Siilinjärven terveyskeskuksen seinälle, jonne valmistellaan tarpeelliset kiinnitykset ja kannatukset teosta varten. Teoksen suunnittelu, valmistus ja valmistuksen ohjaus tehdään vapaaehtoistyönä. Suoria kustannuksia työlle muodostuu savesta, savityövälineistä, lasitteista, laattojen polttamisesta, ripustusalustan valmistelusta, työn kehysrakenteista, saumaamisesta, tiedottamisesta, kuljetuksista jne.

Julkistamistilaisuus järjestetään yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa joulukuussa itsenäisyyspäivän läheisyydessä.

Miten yritykset voivat osallistua?

Tutustu seuraavasta linkistä, kuinka voitte osallistua  Suomi 100 -hankkeeseemme!

https://siilinkuvis.files.wordpress.com/2016/12/kumppaniyritykset-siilinjc3a4rven-suomi-100-hanke.pdf

Miten ryhmät ja yksityishenkilöt voivat osallistua?

Päiväkotien, kolujen, palvelukotien, yhdistysten ja työpaikkojen henkilöstö sekä yksityishenkilöt voivat osallistua kevään 2017 aikana järjestettäviin keramiikkaryhmiin ilmoittautumalla Hilkka Karvoselle puhelin 040 526 7317. Ilmoitamme kaikille avoimista ryhmistä myös Uutis-Jousessa ja kunnan tapahtumasivuilla.

Hanketta ovat tukeneet avustuksin

Pohjois-Savon liitto
POP-pankki Siilinjärvi
Virkistysuimala Fontanella
Yrjö ja Hanna -säätiö
KKM-palvelu
Vanha Satanen
Siilinjärven kukka- ja hautauspalvelu
Uutis-Jousi
Kaskihake Oy
Taksi Jari Kirjonen
LC-Siilinjärvi
Iloinen Viivi, Siilinjärvi
Merja Oksman

Hankkeen yhteyshenkilöt:
Projektivastaava: Hilkka Karvonen puhelin 040 5267 317
sähköposti:   Hilkka.Karvonen@tietovire.fi

Keramiikkateoksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava
Jenni Linnove puh.  050 3788 263        jennilinnove@gmail.com

Hankkeen eteneminen

Keramiikkalaattojen tuottaminen päiväkotien ja koulujen ryhmissä on alkanut kuvataideyhdistyksen jäsenten ohjaamana.
Lapsia on ilmoittautunut päiväkodeista, esikouluista ja kouluista mukaan noin 250.
Lisäksi ryhmiä järjestetään palvelutaloissa ja kaikille avoimia ryhmiä kansalisopiston tiloissa ja Ahmon koululla muutamina työpajailtoina kevään 2017 aikana.

Suomi 100 -hankkeiden yhteinen tiedottaminen

Suomi 100 -hankkeista on oma sivustonsa, josta löytyy Pohjois-Savon kohdalta myös yhdistyksemme hanke Pikku-Marjan seinä
http://suomifinland100.fi/ohjelma/tulevaa-ohjelmaa/

Lehtiartikkelit hankkeesta

UJ 29.12.2016 Pikku-Marjan seinä

Uutis-Jousi maaliskuu

Palasia teokseen syntymässä jälleen 30.3.2017 Taitolan tiloissa  Siilinjärvellä.

Mainokset