Virkistäydy Siilinjärven näyttelyissä!

Tällähetkellä eripuolea Siilinjärveä on yhdistyksemme jäsenillä töitä esille. Lähde kulttuurikävelylle ja käy katsomassa näyttelyt läpi!
Akuliina ; Ritva Repo 1.5.-30.6.2017
Alkon käytävä: Asta Salmisen ja Tiina Tolvasen näyttely .
ja Akuliinan kuvapiirin työt n. 15.7.2017 asti
Alexin käytävä; Lasten 7 – 12 vuotiaiden kuvataidepajalaisten työt. – 15.7.2017
Fontanella : Raili Aho ja Merja Miettinen – 30.6.2017
Vetrea ; Kari Onkari ja Merja Miettinen – 31.10.2017

Suomi 100 – keramiikkalaattoja maalis-huhtikuussa

Kaikki siilinjärveläiset ovat tervetulleita osallistumaan Pikku-Marjan seinä -taideteoksen tekemiseen valmistamalla oman keramiikkalaattansa Siilinjärven kuvataideyhdistyksen jäsenten ohjaamassa työpajassa. Voit osallistua valinnaisesti johonkin kolmesta samansisältöisestä työpajasta, joiden ajankohdat ovat 16.3., 30.3. ja 20.4. klo 18-20 Taitolassa, joka on kirjastotalon alakerrassa. Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta tarvikevarauksien vuoksi pyydämme ennkkoilmoittautumista tilaisuutta edeltävään päivään mennessä Jenni Linnovelle  puh. 050 3788 263 tai sähköpostilla info@jennilinnove.fi

 

Ohjausta maalaamiseen keskiviikkoiltaisin!

Aino Haikola-Pekkarisen ohjausta!

Keskiviikkoisin 22.3., 5.4., 19.4. ja 10.5. kello 17.00-20.00. Maksuton jäsenille. Paikka: Ahmon koulu, luokka 209, 2. kerros,

Nyt maalaamaan ja oppimaan Ainon ohjauksessa! Voit ottaa töitäsi arviointiin tai aloittaa Kalevala-kesänäyttelytöiden maalaamista! Keskiviikkoillat ovat tarkoitettu kaikille jäsenille! Lämpimästi tervetuloa!

 

Pikku-Marjan seinäprojekti etenee

Pikku-Marjan seinä – Kuvataideyhdistyksen Suomi 100 -hanke

Pikku-Marjan seinä -hankkeessa rakennetaan vuoden 2017 aikana Siilinjärven terveyskeskuksen päivystyksen odotustilan seinälle keramiikkateos, joka on kooltaan noin 3,6 m2. Teos on kunnianosoitus Laura Latvalalle, joka on työskennellyt Siilinjärvellä ja kirjoittanut monien tuntemat Pikku- Marjan eläinrunot.

Yhdistyksen keskiviikkoilloissa on suunniteltu kuvioita ja värejä. Projektin suunnitteluryhmä on miettinyt teoksen erilaisia toteutus- ja rakennusvaiheita, ryhmien ohjausta ja ohjeistusta, sekä millaisia materiaalipaketteja ryhmille jaetaan. Seinämosaiikin tekoon on jo ilmoittautunut päiväkotien ja koulujen kautta yli 200 lasta, lisäksi yhdistyksen omat ryhmät osallistuvat keraamisen mosaiikkiseinän tekemiseen. Suunnitteluryhmä päätti myös tehdä omat pienet eläinmuotit nuorimpien lasten tekemisen tueksi. Ideana on tehdä savesta pieni mosaiikkilaatta, johon voi painella kuvioita, tehdä kohokuvioita tai tehdä siitä eläinhahmo. Kaikki laatat poltetaan ja lasitetaan. Tämän jälkeen kaikki erilaiset ja uniikit savityöt saumataan kolmeosaiseen teokseen.

 

Vapaaehtoisten ryhmänohjaajien ohjaukset ovat torstaisin 2.2. ja 9.2.2017. Tämän jälkeen aloitetaan varsinaisten mosaiikkitöiden tekeminen ryhmissä, josta tiedotetaan lisää kun päivämäärät ovat tiedossa.